Англо-американски център за възрастни

Англо-американски център Максимум за възрастни
Англо-Американски център „Максимум” е единственият по рода си център със социална и иновативна програма, разработена с една единствена цел – да потопи обществото в реалния англоезичен свят. Чрез организираните социални и културни мероприятия, образователни презентации, клубове по интереси и клуб на англоговорящите Вие имате уникалната възможност да се срещнете с преподаватели и гости от Англия и САЩ, да комуникирате с тях на английски език, да вземете участие в много разнообразни социални дейности и да се почувствате като част от съвсем различна и интересна социална среда. . Англо-американски център "Максимум" притежава богата библиотека (инглотека), книжарница и gift shop.
Мисията на Англо-Американски център „Максимум” е да посрещне социалната необходимост да контактуваме с британска и американска култура, история, хора и да се потопим натурално в англоезична среда. За тази цел в Англо-Американския център работи екипът от професионалисти на „Максимум” с водещо участие на британския ни преподавател Scott Smith и американския ни преподавател Thomas Tabor.
Центърът е част от училища "Максимум" с отделна мисия и отделна концепция, като цели да посрещне интересите на тези, които се интересуват от комуникация само на английски език, британскa и американска култура, история, книги, музика, филми и комуникация с естествените носители на английския език, образователни, социални програми, както и програми в чужбина. Но основно застъпен е социалният елемент. Запознайте се с различните програми на Англо-Американски център „Максимум”:

Клуб на англоговорящите (English Speaking Club) - мотото на клуба е Speak English and Have Fun (говорете английски и се забавлявайте).
Програмата English Speaking Club e насочена към всички възрастни, които искат да упражняват говоримия си английския език. Клубът се ръководи от англоговорящи преподаватели от Англия и САЩ. Главната цел на клуба e да премахне езиковата бариерата, да накара хората да се отпуснат и в приятелска обстановка да обсъждат различни теми на английски език. Включени са ролеви игри, разнообразни занимания и забавления. В клуба, Вие ще се озовете в приятна и предразполагаща обстановка и ще бъдете сред позитивни хора, владеещи езика на различни нива. Нашите англоговорящи ще потопят изцяло гостите на мероприятията в англо-американската социална среда!
Клубът на англоговорящите се събира всеки последен петък в месеца и е притегателен център за общество от хора на всяко едно ниво напредналост с интерес към англоезичната култура, традиции, литература и език. Разговорите се водят САМО И ЕДИНСТВЕНО на английски език в присъствието на англоговорящи и са в неформална среда – в кафе-градината на „Максимум” или навън /с традиционни английски и американски храни и напитки/. Всеки, независимо от нивото, може да вземе участие!

English Speaking Club – 1 път месечно в Петък от 19.30 до 21.00ч. със Scott Smith и Thomas Tabor.
Цена за едно посещение - 10лв. (с куверт)
Кувертът включва традиционни английски и американски храни и питиета.

Инглотека-библиотека - Библиотеката на англо-американски център "Максимум" е много богата и на разположение само на курсисти на "Максимум" като им предоставя огромно разнообразие от анлгоезични материали – вестници, списания, детска литература, класическа литература, помагала, речници, аудио-книги, DVD-та и филми. Чрез всичко това имате възможност да се запознаете с работата на известни автори и да четете техните произведения на английски език като разнообразнието от жанрове и стилове би задоволило и най-изтънчения вкус. Всички ученици и курсисти на "Максимум" могат да се възползват от нашата инглотека, независимо от нивото на владеене на английски език, тъй като в библиотеката има адаптирани книги, както и аудио книги за всички възрасти и нива. 
Книжарница и читалняВ случай, че не разполагате с време да четете книга удома, можете да се възползвате от услугите на Читалня "Максимум". В уютна обстановка, с чаша топъл чай в ръка, можете да се насладите на различни литературни произведения на английски език. Ако пък сте запален читател-колекционер и държите да притежавате всяка прочетена книга, в книжарница „Максимум” може да закупите адаптирани книги за всяко ниво и възраст, аудио книги и класическа литература. Освен книги на английски език, за всички наши курсисти, изучаващи немски и испански език, сме подбрали подходяща литература, с която да упражнят наученото в клас. За всички, които желаят да се упражняват допълнително, книжарница “Максимум” предлага помагала за всички нива по английски, немски и испански език, както и речници, които да добавите към личната си библиотека.

Book Club
За всички любители на британската и американската литература, Англо-американски център "Максимум" предлага възможността да се включите в Клуб на книгата, където идеята е всички да четат една и съща книга и на всяка сбирка да се обсъжда прочетеното. Клубът се провежда на английски език, като всеки споделя впечатленията си от прочетеното. Обсъждат се героите, случки и ситуации, авторовите идеи и стил, емоционалното въздействие на книгата и всичко останало, което Ви вълнува в литературния свят. Програмата е насочена към всички възрастни курсисти и гимназиални ученици.

Movie Nights
За почитателите на кино изкуството, в Англо-американски център "Максимум" се организират филмови вечери в приятна компания на курсисти и преподаватели от Англия и САЩ. Ще можете да се насладите на хубави филми на английски език докато похапвате пуканки. Разбира се, след като сте изгледали филма, ще имате възможността, отново на английски език, да коментирате впечатленията си.

Gift Shop - Това е прекрасното място да зарадваме някого със специален подарък – всякакви сувенири, брандирани с нашето любимо училище „Максимум” или ваучер за подарък за специални хора, или сувенир за спомен за фенове :)