FAQ

Колко е продължителността на един курс?
 • Първо ниво за възрастни е 100 уч.ч. и при посещаемост 3 пъти в седмицата курсът продължава 2 месеца, а при посещаемост 2 пъти седмично – 3 месеца. Нивата за възрастни от 2-ро до 6-то са с хорариум 120 уч.ч. и курсовете за тези нива продължават два месеца и половина или три месеца и половина, в зависимост от посещаемостта, която сте избрали – съответно 3 или 2 пъти седмично.
 • Курсовете по разговорен английски са 40 уч.ч., а разговорната практика с англоговорящ е 20 уч.ч. и двата вида курсове по разговорен английски са с продължителност един месец.
 • Подготвителните курсове за FCE са 120 уч.ч., а тези за CAE и CPE са по 150 уч.ч., като може да изберете текущ или целогодишен вариант за посещаемост. Подготовката за TOEFL е 60 уч.ч, а тази за IELTS – 80 уч.ч., като и двете са с продължителност около месец и половина/два месеца.
 • Целогодишните курсове за деца (3-5г.) и ученици (9-12 клас) се провеждат от началото на месец октомври до края на май месец. Курсовете за деца в предучилищна възраст и за първи клас са с хорариум 60 уч.ч, а тези за учениците от 2-ри до 12-ти клас са по 120 уч.ч.
Каква е разликата между интензивен и полуинтензивен курс?

Полуинтензивните текущи курсове се провеждат 2 или 3 дни през седмицата или в събота и неделя и са с продължителност от два до три месеца и половина. Интензивните курсове се провеждат 5 дни в седмицата – от понеделник до петък и продължават около месец.

Трябва ли да държа тест и колко струва?

Ако започвате от начално ниво, не е необходимо да полагате входен тест. За да се включите в курс по английски език от 2-ро ниво нагоре, трябва да направите тест. Необходимо е да се определи точно вашето ниво на владеене на езика. Тестът струва 5 лв., но при записване в курс, сумата се приспада и на практика входният тест е безплатен.

Какъв е броят на курсистите в една група?

Групите в училище „Максимум” са малки –  до 10 курсиста. За нас е важен индивидуалният подход към всеки курсист. Малките ни групи дават възможност на всеки да се изяви в час и спомагат за провеждането на диалози и ролеви игри.

Има ли почивка по време на курса и какво мога да правя в нея?

Да, имате кратка почивка. Училище Максимум разполага с кафетерия, градина и библиотека.
Можете да прекарате своята почивка в кафетерия „English Corner”, където да се насладите на различни леки храни. Можете да почетете английски вестници, списания и литература, както и да разгледате снимки от Великобритания и САЩ или да запълните времето си с гледане на тематични филми.
В градината на училище „Максимум” може да се насладите на зеленината и цветята, да обсъдите с приятели английското и американското произношение на думите, които сте взели в час.
Ако имате свободно време, заповядайте в библиотека „Максимум”, където можете да намерите разнообразие от книги на английски език за всички нива и възрасти, включително детска секция, аудио-книги (книги с текст и диск за слушане) и DVD филми. Всеки курсист има правото да взима книги за домашен прочит срещу депозит.

Какви материали трябва да си нося в първия учебен ден?

Необходимо е да си носите 4 на брой тетрадки:

 1. тетрадка за водене на записки в клас
 2. тетрадка-речник с три графи - за отбелязване значението на думите на английски език, за транскрипция и за записване превода на думата на български език
 3. тетрадка за домашна работа 
 4. тетрадка за диктовки.

В офисите ни също може да закупите от нашите тетрадки голям формат „Максимум“ и/или тетрадка-речник „Максимум“.

Какво става, ако ми се наложи да отсъствам от курса?

В случай, че ви се наложи да отсъствате от курса, може да получите преподадения материал и нови думи по няколко начина, които ще Ви се обяснят от преподавателя при започването на курса. Трябва да имате предвид, че при повече от 10 отсъствия от курса няма да получите сертификат за успешно завършено ниво.

Има ли изпит в края на курса?

По време на курса Ви по английски език, Вие полагате няколко междинни теста, с които се следи вашият прогрес. В края на всяко ниво, Вие полагате изпит, а успешното Ви представяне на него позволява да преминете в следващото ниво

Издавате ли документ при завършване на курса?

След завършване на курса получавате сертификат за успешно завършено ниво.
Ако желаете да придобиете международен сертификат с безсрочна валидност, който да важи по цял свят, можете да положите изпит на Pearson (PTE) при нас в Максимум срещу допълнително заплащане. Ние сме единственият акредитиран изпитен център в гр. Пловдив и придобиването на този сертификат Ви дава правото да работите и учите във всяка една държава в цял свят!

Какво е PTE и кой може да се яви на изпит за този сертификат?

PTE (Pearson Test of English) e международен сертификат с безсрочна валидност. На изпит могат да се явяват ученици от 8 годишна възраст и възрастни. PTE Ви дава възможност да получите международна диплома на всяко ниво на напредналост - от начинаещи до напреднали. Училища Максимум е единственият оторизиран изпитен център с акредитирани изпитващи на PTE в град Пловдив. Ако желаете да защитите международна диплома, имате възможност да го направите в позната среда от нашите преподаватели. PTE e гаранция за езикова компетентност с международно признание и важи пред всеки един работодател и стотици престижни университети в цял свят.

Защо да избера курс в „Максимум” вместо индивидуално обучение?

В група вие може да упражнявате учебния материал, да правите диалози в реални ситуации и да се престрашите да говорите. Учебният процес в група е по-занимателен и интересен. Индивидуалното обучение е за хора с много ограничено свободно време. Подходящо е и за тези от Вас, които бързат и нямат възможността да изкарат целия курс в група.
Ако времето, с което разполагате, позволява да се включите в група, Ви съветваме да го направите като изберете някой от нашите курсове.

Искам да упражнявам разговорния си английски език – каква програма да избера?

За нас е важно да провокираме курсистите си да говорят на английски език. Предлагаме различни програми, чрез които да развивате разговорните си умения.

 • Ако желаете да тренирате говоримия си английски език, разговорната практика с англичанин и разговорната практика с американец Ви дават чудесната възможност да влезете в тонус с английската жива реч, да постигнете добро темпо и автентично произношение! Разговорната практика е 2 пъти седмично по 2 учебни часа на посещение и тренира САМО РАЗГОВОРНИЯ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК чрез дискусии, жаргон, произношение, интонация и ролеви игри! Практиката е с продължителност 1 месец. Провежда се според ниво на напредналост и е подходяща за всички нива и възрасти.
 • Максимум предлага и разговорен курс по английски език, който се различава от разговорната практика по това, че действително е под формата на курс – обучението се ръководи от преподавател, който припомня практическа граматика /изцяло в устна форма/, ролеви игри, разиграват се реални ситуации с действителни предмети около нас, използват се аудио, видео материали, дават се културни разяснения и интересни факти от живота в Англия и САЩ. Присъствието на англоговорящ е по 1 учебен час всеки път – с него тренирате интонация, произношение и реални фрази според ситуацията. Курсът е 40 учебни часа – 10 посещения по 4 учебни часа и е с продължителност 1 месец. Провежда се според ниво на напредналост.

 • Ако желаете да се потопите в социалния свят на англоезичните страни, предлагаме социална програма English Speaking Club (Клуб на англоговорящите). Клубът се ръководи от англоговорящи преподаватели от Англия и САЩ. Главна цел на Maximum English Speaking Club e да премахне езиковата бариера, да накара хората да се отпуснат и в приятелска обстановка да обсъждат различни теми на английски език. Включени са ролеви игри, разнообразни занимания и забавления. В клуба Вие ще се озовете в приятна и предразполагаща обстановка и ще бъдете сред позитивни хора, владеещи езика на различни нива. Провежда се всеки последен петък от месеца. Куверт можете да закупите от офисите на Максимум!

 • За всички наши ученици и курсисти, които се готвят за явяване на сертификатите FCE, CAE, CPE, TOEFL, IELTS и SAT, предлагаме специално разработени Speaking Modules. В тези тренинги Вие ще се упражнявате и ще усъвършенствате уменията си за секцията Speaking на конкретния сертификат.

Ако не сте сигурни какъв вариант да изберете, за да упражнявате говоримия си английски език, нашите любезни консултанти ще Ви помогнат да направите най-добрия избор. 

Учебните материали включени ли са в цената на курса?

Учебните материали се заплащат допълнително, в зависимост от курса и възрастта на обучаемия. Курсистите получават оригиналната учебна тетрадка към учебника като специален подарък от училище „Максимум”.

Какви са начините на плащане и предлагате ли отстъпки?

Обучението по английски език може да се заплати в брой в офиса на училище „Максимум”, по банков път или чрез дебитна/кредитна карта.

Отстъпките, които може до ползвате, са следните:

 • 5% при записване в две или повече поредни нива
 • 10% за студенти редовно обучение
 • 10% от Ученическа занималня за настоящи ученици в Максимум
 • 15% за втори и трети член от едно семейство
 • 20% за близнаци
 • 20% за пенсионери, учители и безработни в целогодишен неделен курс.
Детето ми учи другаде, мога ли да го запиша в „Максимум” по средата на учебната година?

Дa, можете! Необходимо е да дойдете с Вашето дете в някой от офисите на училище „Максимум”. Ние ще определим точно нивото на владеене на английски език на ученика и ще предложим варианти за включване в курс.

Каква е разликата между лятна английска академия и лятна английска занималня?
 • Лятната английска академия е за деца в предучилищна възраст и ученици от 1-ви до 4-ти клас. Тя се провежда изцяло на английски език. Посещенията са 5 пъти седмично (от понеделник до петък), като децата от предучилищна възраст (от 3 до 6г.) идват от сутрин от 9 до 12ч., а учениците (1-4 клас) идват следобед от 13.30 до 16.30ч. Учениците, които идват следобед, ще имат и по 4 учебни часа английски език всеки вторник и четвъртък, по време на които ще учат граматика. Работният език в Академията е само АНГЛИЙСКИ. 
 • Лятната английска занималня е за ученици от 1-ви до 5-ти клас. Посещенията са 5 пъти седмично, като можете да избирате дали детето да бъде записано на целодневна занималня (от 8.30 до 17ч.) или на полудневна занималня (от 9 до 13ч. или от 13 до 17ч.). Занималнята се води на български език. Учениците ще имат занятия по английски език сутрин, а следобед времето им ще бъде запълнено с разнообразни занимания и игри. Освен подготовка и допълнителен тренинг по предметите в училище, децата ще имат часове по изкуство, спорт, посещения на музеи, кино и разходки в природата и много други разнообразни игри, беседи, културни и социални дейности.
Искам да запиша детето си на курс или на учебна занималня при Вас, но няма кой да го води до Максимум?

Записвайки детето си на учебна занималня при нас, ние ще го водим или взимаме от училище. Практически детето ще прекарва цял ден при нас – ще подготвя домашните си, а когато дойде време за курс, ще влезе в курса, след което ще продължи с подготовката в занималнята.